A kiságy választásánál minden család a praktikusságot, valamint az időtállóságot veszi elsősorban figyelembe. Igen, ezek fontos szempontok és van is lehetőség a válogatásra. Egy kiságy általában 120X60-as méretben kapható különböző funkció beépítésével. Ilyenek lehetnek: a rácsok kivétele, az ágyneműtartó, vagy, hogy egyben van a kiságy pelenkázójával, itt említve a matracmagasság állításának számát is. Az első azért jó dolog egy kiságy tekintetében, mert mikor gyermekünk már kicsit nagyobb lesz és elfárad a napi játszás közben, akár maga is be tud menni a szobácskájába és le tud feküdni a megszokott helyére. Vagy épp ellenkezőleg, ha éjjel elaltatjuk a kisbabánk, a kiságy rácsainak óvatos visszahelyezésével elkerülhetjük azt, hogy míg mi alszunk addig a lakásban gyermekünk valami kárt okozzon magában.

A kiságy ágyneműtartós típusánál viszont eldönthetjük, hogy mire szeretnénk igazán használni a nyert rakodóteret. Sokan valóban ágyneműt, takarókat raknak ide, de vannak olyan szülők is, akik a picik életét megkönnyítve itt tartják a kedvenc játékokat.

A harmadik nagyobb kiságy fajta az, amelyik kombinálva van a pelenkázóval. Ennek előnye az, hogy helytakarékos, nem kell külön falfelület a komód elhelyezésére, hátránya viszont a mérete. Ha nem rendelkezünk a megfelelő hosszúságú falfelülettel, hiába is vágyakozunk egy ilyen darabért, sajnos le kell mondanunk ezekről a darabokról.

kisagy-gyerekagyA kiságy magasságok állíthatóságáról pedig annyit érdemes tudni, hogy ha tehetjük, inkább a 3 vagy több szintes megoldásokat keressük, saját kényelmünk és derekunk érdekében. A kiságy termékek másik nagy csoportja az ifjúsági ággyá alakítható kombinációk. Ezek mérete legtöbbször 140X70-es nagyságban kerül a piacra. Az ilyen kiságy akár a gyermek iskolás koráig használható, mindössze annyit kell csak tennünk a csemete növekedésével, hogy a felső részt valamint a rácsot leszereljük és már kész is az alacsony ifjúsági ágy. Árukban bár drágábbak a kisebb testvéreiknél, de ha arra gondolunk, hogy jobban ki tudjuk majd használni érdemes inkább pár ezerrel többet fizetni, mint tipegőnket egy új kiságy „belakására” szoktatni. Ez a mondat több szempontból is alátámasztott számos gyermek pszichológus által. Szerintük egy pici gyermeknek nagyon fontos az állandóság, a napi rutin és a kiságy terén is. Ez azért van így, mert ez a megszokott saját kis világ jelenti nekik a biztonságot, és ennek megbolygatásával akár lelkileg is sérülhet a pici, de amikor a több éve babaágyként használt kiságy változik meg külalakjában azt sokkal jobban elfogadják és ugyan olyan békésen szundikálnak benne mint a babarácsokkal ellátott időkben.

A mai világban sokat utaznak, ez emberek ezért sokan az álladó otthoni kiságy mellé vesznek utazóágyat is. Ennek a bútornak utazáskor van hatalmas jelentősége, azért mert könnyen szállítható és az összerakása sem okoz nehézséget, viszont a baba mégis saját helyecskéjén hajthatja álomra fejét. Itt az olcsóbb fajtáknak hátránya lehet az instabilitás és az idő előtti elkopás, szakadás. Vigyázzunk, mindig szakszerűen csomagoljuk és nyissuk szét őket. Bár órákat és oldalakat lehetne még írni egy jó kiságy ismérveit taglalva, ezzel a kis összefoglalóval, az volt a cél, hogy egy átfogó képet adjon azoknak, akik bár gyermeket várnak, de nem tudják hol is kezdjék a vásárlást és kiságy terén milyen típust válasszanak.

Hozzászólások letiltva.

Keresés
KIADÓ!!!!
Ez az oldal illetve kapcsolódó REKLÁMFELÜLETEK KIADÓK - ELADÓK! Érdeklődni az sales@domainstand.hu-n lehet.
Kiságy képek