Gyermekvállalás során a szükséges kiságy és egyéb kiegészítők beszerzése mellett nagyon fontos a matrac helyes megválasztása is. Ez azonban csak azután következhet be miután már tudjuk a kiválasztott kiságy méreteit, stílusát. A hazai piacon is egyre több gyártó mutatja meg fejlesztéseit a gyermekek kényelmes fekvésének érdekében. A legismertebb műhelyek mellett, vannak olyan kiságy matrac forgalmazók is, amelyek kifejezetten egy bizonyos típust gyártanak egyedi- és szabvány méretben is. Vegyük sorra mekkora palettából válogathatunk.

A legrégebbi és legolcsóbb megoldás az egyszerű szivacsból kivágott pár centiméter magas kiságy matrac. Ezek továbbfejlesztett változatai a különféle topperekkel kombináltak, illetve a különleges tulajdonsággal rendelkezők, valamint a bio-, vagy kókuszmatracok. A legtöbb kiságy általában szabvány méreteken (120×60 vagy 140×70) készül, bár felárral lehet ezektől eltérő nagyságot is kérni, ami az egyedi matrac készíttetését szintén feltételezi. Azok, akik ezt a személyes igényekre szabott kiságy megoldást választják, általában hely szűkében vannak, vagy épp nagy térrel rendelkeznek és szeretnének luxus körülményeket biztosítani születendő csecsemőjüknek, már az otthonában töltött élete első napjaitól kezdve.

Az is megfigyelhető egy bababútort áruló boltban, hogy a leendő anyuka és apuka viszonylag határozott elképzeléssel jön, de a kiságy matrac terén a sok ajánló vagy ellenjavallatot vélemények miatt az eladótól várják problémájukra illetve dilemmájukra a megoldást. Ilyenkor természetesen be kell mutatni minden lehetőséget, majd megtudakolni, hogy mégis milyen típusú az a kiságy, ami már csak a megfelelő betétjére vár. Ez a kérdés akár kulcsfontosságú is lehet, mert nem minden kiságy matrac létezik, illetve kapható az összes méretben, illetve akadnak olyan márkák is, amikből üzleti megfontolásból csak szabványméretet gyártanak.

kisagy-matracA kiságy matrac egy neves gyártója mindössze három fajtát kínál két méretben. Az egyik a sima egyszerű légáteresztő latexből készült, tűzálló anyaggal borított, viszonylag kemény fekvőfelület. A másik a kókusszal kombinált latex kiságy matrac és a harmadik, a forradalmian új légzéskönnyítő réteggel bővített kimondottan bébiknek való kiságy matrac. Ezek mindegyike tökéletesen alátámasztja a gyermek gerincét, mosható bevonattal készül és jó nedvességelvezető, arra az esetre, ha a meleg nyári napon megizzadna a kicsi. A kókuszrostot tartalmazó matraccal népszerű, de vigyázni kell vele, mert az egyik legkeményebbek kiságy matracok közé tartozik. Ezeknél az eljárásoknál, vagy teljes egészében vagy latexszel kombinálva kerülnek ki a kiságy matracok a gyárból. Egyedi tulajdonságuk pedig az, hogy természetes anyagból készülnek, anti allergének, és nem atkásodnak. Hátrányuk viszont az, hogy a rostok tömörödnek és bizonyos idő elteltével cserélni kell ahhoz, hogy ne deformálja nehezebb. Ez nem a kiságy matrac kínálati bőségének zavarára értendő elsősorban.

A felnőttek ágybetét vásárlásánál mindig azt javasolják, hogy töltsenek el minimum 10–15 percet a matracon, hogy valóban komfortosnak érzik-e maguknak és hosszú távon is kényelmet nyújt majd nekik. A kiságy és matracának tesztelésére azonban nincs lehetőség, mivel a leendő „tulajdonosa” még nem tud véleményt formálni, így a szülőknek kell megérzéseikre hallgatva, illetve a kapott információk lapján dönteni, mi lenne a legjobb a kis jövevénynek. Az egyedi kiságy matrac tekintetében a plusz 10-20% felár mellett a megrendelési idő hosszát is bele kell kalkulálni a vásárlás átgondolásakor (ez jellemzően 2-3 hét gyártótól függően), mert nincs is annál kellemetlenebb, ha a gyermek előbb érkezik meg mint a fekhelye.

Hozzászólások letiltva.

Keresés
KIADÓ!!!!
Ez az oldal illetve kapcsolódó REKLÁMFELÜLETEK KIADÓK - ELADÓK! Érdeklődni az sales@domainstand.hu-n lehet.
Kiságy képek