A gyermekáldás nagy ajándék, mindenki izgatottan készül a szülői feladatok ellátására. Sok olyan teendő van, amit még a kicsi megérkezése előtt el kell intézni. Gondoskodni kell ruhákról, pelenkáról, kiságy meglétéről. Fel kell készülnünk mind fizikálisan mind lelkileg. Szülőnek lenni nagy dolog, nagyszerű feladat, de a magasztossága mellett bizony költséges kihívás is egyben. Mindenki mindenből a legjobbat szeretné gyermekének. De azért ne essünk át a ló túloldalára. Nem csak a legjobb, legdrágább termékek, kiságyak lehetnek minőségiek. Mielőtt hirtelen vásárlásba kezdünk érdemes végiggondolnunk, hogy mikre lesz szükségünk és szétnézni, hogy mit, hol és mennyiért tudunk beszerezni, kilenc hónap elég lesz arra, hogy időben mindenből a lehető legjobbat szerezzük be.

Mitől függ a kiságy ára

A kiságy megvásárlásánál több tényezőt is érdemes figyelembe venni. Először is a legfontosabb, hogy olyan kiságyat válasszunk, ami méretben passzol lakásunk méretéhez. Tudom, hogy ez elég alapvető dolog, de sokan ellágyulunk egy szebb kiságy láttán és a méretbeli tényezőket háttérbe tesszük. Ha kisebb lakásban lakunk, vagy csak egyszerűen helyhiánnyal küzdünk mindenképpen ajánlott fiókos, tárolóként is funkcionáló kiságyat vásárolni. Ha tudunk valamivel nagyobb összeget áldozni a kiságy összköltségére érdemes olyat vásárolni, amit a későbbiekben rendes ággyá lehet alakítani.

kisagy-vasarlas

A kiságy ára függ az ágy márkájától. A baba bútorok és azok kiegészítői igen nagy iparággá nőtték ki magukat. A választék nagyon színes, és az árak sokszor szöknek a csillagos égbe, mert tudják, hogy a leendő szülők mindent megtennének a kis jövevény kényelméért. Pont ezért érdemes résen lenni. Úgy vélem, hogy kiságy és babakocsi tekintetében megéri többet fizetni egy márkás darabért, mert azok biztosan bírják majd a strapát, és ha már nincs rájuk szükségünk a márkájuk miatt könnyen túladhatunk rajtuk.

Ahogy fentebb már utaltam rá, fontos az ágy típusa. Ez a praktikusság és az ár szempontjából is fontos tényező. A kiságy típusát tekintve sokféle lehet, fiókos, átalakítható rendes ággyá. Lehet baldachinos, vagy bölcsős. Kapható olyan kiságy is ami a rendes funkció mellett bölcsővé is alakítható. A választék széles. Úgy kell kalkulálni a kiadásokat, hogy a rendes kiságy mellé, ha kicsit is vándor életstílussal rendelkezünk érdemes az utazó kiságy vásárlására is gondolni, ennek is rengeteg fajtája van. Az utazó kiságyak általában olcsóbbak. Mind az utazó, mind a sima kiságyak árának felsorolásába nem kezdek bele, mert a lista hosszú, érzékeltetés ként csak a legolcsóbb és egyik drágább végletet említem; 10.000-50/60.000-ig mozognak az árak, a fenti tényezők függvényében, de 20.000 Ft-ért már teljesen korrekt kiságyat kaphatunk.

Kiságy kiegészítők

kisagy-vasarlasA kiságy vásárlásánál számolnunk kell a kiegészítők költségeivel is. Ezek többsége elengedhetetlen. A legalapvetőbb kiságy kiegészítő, az ágy szerves részét képezi, ez a matrac Vásárlásnál mindenképpen az ágyat vásároljuk meg először és a matrac méreteit igazítsuk az ágy méreteihez. Sok kiságyat már eleve matraccal együtt árulnak. A matrachoz kapcsolódóan érdemes megemlíteni az ágyneműhuzatokat is. Kreatív kismamák ezeket a megfelelő anyagból otthon is megvarrhatják, de azért biztosabb egyet-kettőt vásárolni. Fontos, hogy a huzatot könnyen tudjuk tisztítani. Ha matrac és huzat, akkor gumilepedő. Ez nem szükségszerű, de véleményem szerint nagyon hasznos kiegészítő lehet. A gumilepedőt a kicsiknél érdemes a matrac és a rendes lepedő közé elhelyezni. Lényege abban rejlik, hogy meggátolja a folyadék matrachoz jutását, így védi annak épségét. A matrac huzatát könnyedén tudjuk tisztántartani, de a matracot már nem, így jobb azt egy gumilepedővel óvni. Szóba jöhetnek egyé kiegészítők is a kiságynál, mint például a fejvédő, ebből érdemes mindjárt kettőt venni, hogy az egész kiságy körbe legyen fogva. A fejvédőből is rengeteg fajta van, vásárolhatunk egyszerűbbeket vagy akár zsebeseket is, melyek praktikus tárolók is egyben.

Hozzászólások letiltva.

Keresés
KIADÓ!!!!
Ez az oldal illetve kapcsolódó REKLÁMFELÜLETEK KIADÓK - ELADÓK! Érdeklődni az sales@domainstand.hu-n lehet.
Kiságy képek