A kicsiknek nagyon fontos a nyugalom. Fontos, hogy kiságy egy igazi kis kuckó legyen, ahol nyugodtan tudnak pihenni. Minden szülő a lehető legjobbat szeretné nyújtani születendő csemetéjének. A babával kapcsolatban hajlamosak vagyunk túlzásokba esni. Fontos, hogy odafigyeljünk a dolgokra, fontos, hogy mindene meglegyen, de ha pénztárcánk nem engedi, nem szabad kétségbe esni, mert nem csak a legmárkásabb, legdrágább babaholmik, kiságyak lehetnek jók.  Vannak olyan kellékek, amiken tényleg nem szabad spórolni, de nagyon át kell gondolnunk, hogy mire mennyit költünk, mert egy babának nagyon sok dologra van szüksége. Ha csak a kiságy, vagy az olyan alkalmatosságokat nézzük, amikben a baba feküdni és ülni tud, már akkor nagyon széles a skála. Akárhol vagyunk fontos, hogy a babának mindig legyen egy hely, ahol nyugodtan tud aludni, még kicsi és sok pihenésre van szüksége. Nyilvánvaló, hogy kell egy kiságy otthonra, kell egy olyan fekhely, ami szállítható, ezt mindenki magának dönti el, hogy szüksége van-e rá, akik mobilabb életet élnek, azok feltétlenül számolják bele a kiadásokba, akik nem azoknak nem olyan szükséges, de praktikus lehet.  Tehát a kiságynak két élesen elkülöníthető típusa van, az otthoni és az utazó kiságy, de ennek a két típusnak is van több fajtája.

Először nézzük, milyen sokszínű változatban kaphatók az otthoni kiságy fajtái;

–          Vannak a legegyszerűbb farácsos, fióknélküli kiságyak, amik már pár ezer forintért beszerezhetőek újonnan is. Ezek árára még rá kell számolni a matrac árát is, de összegük így is nagyon baráti. Ezek egyszerű formájú, natúr kiságyak, semmi dísz, semmi csicsa. Hasznosak lehetnek, ha úgy rendezzük be babaszobát, hogy nem tudjuk a pici nemét. Ezt a fajta kiságyat olcsón fel lehet dobni, ha baldachint csináltatunk hozzá.

–          A natúr kiságy kissé megvariált változata a fiókos, tárolókkal tuningolt babaágy. Az ilyen típusú ágyak árkategóriában egyel fentebb vannak. Azoknak különösen praktikusak, akiknél kicsi a hely a lakásban, és egy egész bútor szett nem fér el, de viszont plusz hely is kellene pakolásra. Így egy lépéssel két probléma tudató le. Ezek a kiságyak egyébként is praktikusak, és ez mellett nagyon jól is néznek ki.

–          Még az egyszerűbb kivitelezésű kiságy mellett érdemes említést tenni a bölcső ágyakról. Ezek lekerekített formájúak, egyszerű kivitelezésűek, mivel lényegük a ringatásban rejlik. A bölcsők egyik modernebb változata kezd egyre inkább elterjedni a kisgyerekes családoknál, ez a hintaágy. Szerkezetét a falra kell erősíteni, funkcióját tekintve olyan, mint a rendes hintaágy, csak direkt babáknak tervezték.

–          Vásárolhatunk otthonra olyan kiságyat is, ami lényegében egy komplett bútor szett darabját képezi. Azt gondolom nem is kell részletezni, hogy ezek a legdrágábbak. Azoknak előnyös az ilyen szett, akik első gyermeküket várják, és sok minden kell még a babaszobába és persze akiknél van is hely egy ilyen bútornak. Az ilyen daraboknál a pelenkázó gyakran a kiságyhoz kapcsolódik, sok a fiók és a tárolási lehetőség. Nagyon praktikus az ilyen kivitelezés.

kisagy-gyerekagy

A kiságy másik nagy csoportját az utazó ágyak alkotják. Régen ezt a funkciót a mózes kosár töltötte be, napjainkban is meg lehet vásárolni, akármelyik baba boltban, de nem annyira divatos. Ennek valószínűleg a mérete az oka, ami miatt nem éppen egyszerű vele a közlekedés. Az utazóágyak viszont egyre elterjedtebbek. Ezek általában műanyagból készülnek, könnyen összecsukhatóak, tehát egyszerű a szállításuk és a kicsi teljes biztonságban aludhat bennük. Árukat tekintve széles skálán mozognak, 7000 Ft az egyszerűbb kivitelezésű, a bonyolultabb, extrásabb utazó kiságy pedig 43.000Ft-ba is kerülhetnek.

Hozzászólások letiltva.

Keresés
KIADÓ!!!!
Ez az oldal illetve kapcsolódó REKLÁMFELÜLETEK KIADÓK - ELADÓK! Érdeklődni az sales@domainstand.hu-n lehet.
Kiságy képek