A kiságy nagyon kevés esetben van külön tervezve kislányoknak és kisfiúknak. A különböző nemű babáknak a színekkel lehet játszani, minden babaszobába a lágy színek ajánlottak, inkább világosabb árnyalattal, csak vannak olyan színek, amik inkább kisfiúsak és vannak olyanok, amik inkább kislányosak. Ezek első sorban inkább a szülők esztétikai igényeit elégítik ki, de a babának is fontos a tiszta, rendezett nyugodt közeg. A mintáknál is különbséget lehet tenni a kislányosak és kisfiúsak között. A kiságy a babaszoba meghatározó darabja, fontos, hogy a szobában lévő bútorok, színek és formák összhangban legyenek. Egy babaszoba komplett berendezése nagyon költséges. Ezért mindenkinek ajánlanám, hogy ássa elő a magában rejlő találékonyságot. Egyszerűen kivitelezhető apró ötletekkel nagyon hangulatossá lehet tenni a babaszobát. Ha nincs ötletünk nézelődjünk magazinokban, vagy netes oldalakon. Nagyon sok kreatív oldal van, amin rengeteg hasznos ötlet található.

Mitől kisfiús egy kiságy

Ha festett kiságyat veszünk, akkor egyértelműen a minták fogják kisfiússá tenni az ágyat, de csak óvatosan, az ilyen ágyak sokszor sokkal többe kerülnek, mint a sima kiságy. Lehet a kiságy oroszlános, hajós, igazából ebben a korban nem gondolom, hogy határozott különbségek lennének.  A matrac és az ágyneműhuzat színe, mintája az, ami egy kiságyat kisfiússá tesz, illetve fontos a fejvédő színe és mintája. Kisfiús színnek mondhatjuk a kéket, vagy a zöldet, természetesen mindkettőt világos árnyalatban. A citromsárga, ha lehet így mondani unisex szín, kisfiúknál és kislányoknál is előszeretettel alkalmazzák.

A kislányos kiságy

gyerekagyTipikusan kislányos szín a rózsaszín, pici lányoknál sokszor halvány rózsaszínre festik a szobát és a kiegészítő elemeket is ehhez próbálják igazítani, beleértve a kiságy elemeit is. A lányoknál a kisállatos, kisvirágos minták dominálnak. Ezek az elemek meg szoktak jelenni az ágyneműhuzatnál, a fejvédőnél, a baldachinnál, de még a babaruháknál is. Ha a pici nemét nem akarjuk előre tudni, akkor érdemes olyan színeket és mintákat használni, amelyek mindkét nem apró képviselőihez passzolnak. Egy citromsárga kék vagy zöld kombináció tökéletes lehet. A bababútoroknál is számít a márka, az anyaghasználat, de festett kiságy 100.000 Ft-on felül találtam csak, ami nagyon sok. Ha érzünk magunkban kellő ambíciót, mintát mi magunk is festhetünk a kiságyra, csak sablon, festék és lakk kell hozzá.

A babaszoba

A babaszoba hangulatának kialakítására nagyon oda kell figyelni. Fontos, hogy a szoba pozitív kisugárzású legyen, tudom, hogy ez maszlagosan hangzik, de a pici érzékszervei sokkal érzékenyebbek, mint gondolnánk és fontos, hogy nyugodt sziget legyen számára a szoba és főleg a kiságy. A fejvédő egyszer biztonsági okokból fontos, hogy védje a pici fejét, másszor viszont azért lényeges alkalmazása, hogy a kiságy kuckós hangulattal bírjon. Ha van rá lehetőségünk jobb, ha a babaszoba közel van a saját hálószobánkhoz, sokan csak a baba fél éves vagy annál idősebb korában altatják a picit külön szobában. Erre nincs szabály, mindenki úgy csinálja, ahogy neki és a kicsinek jó. Vannak jól alvó babák, akiknek mindegy hol, csak aludhassanak a kiságyukban. És vannak rosszul alvók, akiket megnyugtathat a szülők közelsége. Furcsa, de a babaruhák, bababútorok és kiegészítők színeiben és mintáiban is megtalálhatóak különböző divathullámok.

kisagyak

Hozzászólások letiltva.

Keresés
KIADÓ!!!!
Ez az oldal illetve kapcsolódó REKLÁMFELÜLETEK KIADÓK - ELADÓK! Érdeklődni az sales@domainstand.hu-n lehet.
Kiságy képek