A nyugodt alvás a szülők és a pici közös érdeke, csak nem mindig könnyű kivitelezni. Vannak szerencsés szülők, akiknek picije úgy alszik, mint a bunda, s vannak a szerencsétlenebbek… Sose tudni éppen mi a baj. Sok módszer van, amivel segíthetünk a csöppségnek mély álomba szenderülni. Nem gondolnánk, de fontos, hogy a pici milyen kiságyban alszik és, hogy az a kiságy hol van elhelyezve. A kiságyak választéka nagyon színes, nehéz megtalálni azt a darabot, ami a legideálisabb számunkra, de ne sajnáljuk az időt a keresgélésre, főleg mivel nagyon sok szempontot kell figyelembe venni a kiságy megvásárlásánál.

Hány éves korig jó a kiságy

gyerekagyNem lehet egy mondatban meghatározni, hogy hány éves korig használható általában a kiságy, mivel ez ágyanként változó. Egyszerű logikán alapul, minél nagyobb a kiságy annál tovább használható. A legkisebb szabványméretű kiságyak általában csupán fél éves korig alkalmasak, de természetesen ez attól is függ, hogy a baba milyen gyorsan nő. Megvannak az általános szakaszai a fejlődésnek, de nem biztos, hogy ezt egyforma időarányokkal járják végig. A nagyobb méretű kiságyak körülbelül 3-4 éves korig használhatók kényelmesen. És vannak azok a nagyméretű kiságyak, amelyek átalakíthatók rendes gyermekággyá, ezek egészen 6-7 éves korig jók, itt persze megint számít az, hogy milyen gyorsan nő gyermekünk. Ha az egyszerűbb stílusú sima rácsos kiságy mellett döntünk, és a baba már elhagyta a kiságyat, ne dobjuk ki rögtön. Ha van hely a lakásban pokrócok, huzatok segítségével a kiságy stabilan oldalra fektetve könnyen alakítható át egy kis bunkerré. A picik nagyon szeretik az ilyet.

Biztonság mindenek előtt

babaagyAkár milyen stílusú kiságy mellett döntünk, a biztonságosságnak kell lennie az elsődleges szempontnak. A következő szempontok azok, amelyek alapján meg lehet határozni, hogy egy kiságy mennyire biztonságos és praktikus. Fontos, hogy a fekvőterület magassága állíthatósága és a rács állíthatósága. Ahogy nő a baba, úgy nő kíváncsisága is. El kezd felülni, felállni, mászkálna, erőlködik, próbálkozik. Az állíthatóságokkal az ezekből fakadó baleseteket akadályozhatjuk meg. Nagyon fontos figyelni a rácsos kiságyon a rácsok közötti távolságra, ez a távolság maximálisan 6 cm lehet, ennél nagyobb távolság veszélyes. Az újabb szabványú kiságyak már csak 45 mm-es rácstávolsággal készülnek. Erre azért kell nagyon figyelni, mert, ha a rácsok közötti távolság nagyobb és a pici bele tudja dugni a fejét, az könnyen beleszorulhat. Nem konkréten biztonsági, hanem inkább egészségi szempont, de ugyanolyan fontos, hogy milyen a kiságy matraca. Fontos, hogy jó minőségű legyen, mivel a pici sokat fejlődik és sok időt tölt a kiságyban. Fontos biztonsági kiegészítő a fejvédő, ebből rögtön két darabot kell venni ahhoz, hogy az egész ágyat körbe tudjuk fogni vele. Ez védi a pici fejét az ütésektől.

Megtalálhatjuk a tökéletes kiságy példányát és elhelyezhetjük a tökéletes helyen, akkor sem biztos, hogy a pici nyugodtan fog aludni éjszakánként. De van pár módszer, amivel érdemes kísérletezni rosszul alvó babánál. Ilyen technika az egyszerű olvasás, fontos, hogy kellemes hangnemben, halkan és kissé monotonon beszéljünk. Érdemes kipróbálni a suttogást is, ez még lágyabb hangszínű, mint az olvasásnál használt. Csak egyszerűen mesélj a picinek kellemes történeteket. Van, hogy a kicsi a kiságyban nem tud aludni, viszont a szülei mellett úgy alszik, mint a bunda, vagyis az együttalvás is jó technika lehet, csak vigyázni kell vele.

Hozzászólások letiltva.

Keresés
KIADÓ!!!!
Ez az oldal illetve kapcsolódó REKLÁMFELÜLETEK KIADÓK - ELADÓK! Érdeklődni az sales@domainstand.hu-n lehet.
Kiságy képek