Mindenki más stílusú kiságyba képzeli bele csöppségét. De, hogy végül mire esik a választás, azt szinte legkevésbé befolyásolja az, hogy mi mit álmodtunk meg. A kiságy kiválasztásánál nagyon sok szempontot kell figyelembe vennünk, egy jó kiságynak mindenek előtt biztonságosnak kell lennie, praktikusnak és esztétikusnak is. Nagyon fontos, hogy úgy induljunk el kiságy mustrára, hogy tisztában vagyunk a méretekkel, olyan kiságyat kell venni, ami megfelelő a helyigényeinknek és lehetőségeinknek. Ha első gyermekünket várjuk, de biztosra tudjuk, hogy több csemetét is szeretnénk, akkor próbáljunk olyan kiságyat választani, ami stabil felépítésű és biztosan írni fogja a kiképzést, nem nehéz ilyen kiságyat találni.

Milyen szempontok alapján válasszuk ki a kiságyat

kisagyA legfontosabb, hogy tisztában legyünk a méretekkel, ha pici a lakásunk és lehetőségünk sincs egy nagyobb kiságy elhelyezésére, akkor már szűkítettük a kört. Viszont, ha lenne elé helyünk érdemes meggondolnunk, hogy mit éri meg megvenni. Vannak olyan kiságyak, a legkisebbek, amik körülbelül a baba fél éves koráig jó, az ennél egyel nagyobb méretkategóriások, már viszont a gyermek 3-4 éves koráig használhatók. És vannak a legnagyobbak, amik közül sok az olyan, ami rendes gyerekággyá alakítható át, és így egészen 6-7 éves korig használható. Természetesen ezek a legdrágábbak, de ha van helyünk, megéri befektetni, mert két másik kiságy vásárlását spóroljuk meg vele. Viszont 6-7 év sok idő, ha ennyire előre vásárolunk ágyat, olyat kell venni, ami biztosan elég stabil. Számolnunk kell a szoba-, lakásrendezéssel, olyannak kell lennie az ágynak, ami kisebb malőrökkel alakítható.

Mielőtt kiságyat vásárolunk, végig kell gondolnunk, hogy hogyan akarjuk kialakítani a babaszobát. Milyen és mennyi bútor áll rendelkezésünkre, mi az, ami még feltétlenül kell. Ha sok minden hiányzik, megéri bútor szettekben gondolkozni, csak itt is fontos, hogy tisztáan legyünk a méretekkel. Viszont, ha a szobához szükséges bútorok zöme már meg van, akkor elég csak a kiságyra összpontosítani. Sok olyan kiság vásárolható, ami a pelenkázó asztallal egybe van építve. Első ránézésre ez praktikusnak tűnik, de hosszú távon nem lesz kihasználva, vagyis nem éri meg érte többet fizetni.

Nagyon figyeljünk a rácsok közötti méretekre, természetesen a gyártók is nagyon ügyelnek erre a szempontra a kiságy készítésénél, de jobb alaposnak lenni. A rácsok közötti távolságnak olyan kicsinek kell lennie, hogy a baba még véletlenül se tudja bedugni a fejét, nehogy beszoruljon a buksija. A rácsok közötti távolság maximum 6 cm lehet. Hosszabb távon praktikus az olyan rácsos ágy, amiből ki lehet szerelni rácsokat, hogy amikor a pici akar, tudjon mászkálni. Így is, úgy is erőlködni fog, akkor legalább biztonságosan tudjon közlekedni.

gyerekagy

Figyelni kell arra az aprósára is, hogy bababarát legyen a kiságy festéke. A picik előszeretettel kóstolgatják, egyre elterjedtebbek azok a kiságyak, amik külső felületét speciális anyaggal vonják be, ez olyan anyag, mint amit a rágókáknál is használnak. Praktikusak lehetnek az olyan rácsos kiságyak, amiknek egyik oldaláról teljesen levehető a rács. Az ilyen kiságy könnyen a sajátunk mellé igazítható, de figyelni kell arra, hogy a rácsot biztonságosan lehessen fel-le szerelni.

A kiságy választása mellett fontos, hogy a matracot, ha nem adnak eleve az ágyhoz, akkor a kiságy méreteihez igazítva vegyük meg.

Hozzászólások letiltva.

Keresés
KIADÓ!!!!
Ez az oldal illetve kapcsolódó REKLÁMFELÜLETEK KIADÓK - ELADÓK! Érdeklődni az sales@domainstand.hu-n lehet.
Kiságy képek