Hogyan válasszunk megfelelőt?

A mai világba az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb út az információszerzésre az internet, így születendő gyermekünknek is könnyedén választhatunk babaszoba berendezést akár egy kiságy webshopon keresztül. Az egyik legnépszerűbb keresőprogramba beütve, babaágy, vagy kiságy kulcsszóra több száz ajánlatot találhatunk. A statisztikák ennek ellenére azt mutatják, hogy egy ember nagy többségben csak az első 5 eredményt nézi meg, de azért kiságy kategóriában érdemes mélyebbre ásnunk. Erről azért vélekedem így, mert lehetséges, hogy egy bútorboltnak nem ez a fő profilja, de mégis tart szép és minőségi kiságy típusokat az üzletben.

Az is nagy segítség, egy első gyermekes szülőnek, hogy a kiságy webshop-ra keresve és a képtalálatokra kattintva akár vizuálisan is rátalálhat álmai gyermekágyára, valamint a hozzá színben és stílusban illő kiegészítőire. Az is előfordulhat, hogy egy komód vagy pelenkázó már megvásárlásra került és ahhoz kellene valamilyen színben megfelelő kiságy. Ilyenkor érdemes a gyártó nevére keresni, mert sokszor a készítő honlapja tartalmazza a forgalomba hozott termékek listáját, illetve ha létezik belőle a kiságy, akkor feltűntetheti a viszonteladók nevét is. Amint erre mód van és esetleg található oldalra mutató link is akkor arra kattintva már meg is rendelhetjük a kiságy kiválasztott fajtáját.

kisagy-rendelesA webshopok sok fizetési lehetőséget kínálnak, de mindegyiknél kötelező a vásárlás előtti regisztráció. Miután ezen is túljutottunk, leellenőriztük, hogy van raktárkészleten a kiságy, vagy rendelést követően mennyi időt vesz igénybe a raktárba érkezése, akkor nincs mást tenni, mint elfogadni a feltételeket és a kiságy már a virtuális kosarunkba is került. Ilyenkor választható ki a személyes vagy kiszállítás utáni átvétel, az előleg fizetés, esetleg teljes összeg átutalása. Sokan a szállítás mellett döntenek, mert bár szinte mindenhol felárral jár, a kiságy garanciájának az a feltétele, hogy az értékesítő szállítja, valamint néhány esetben szereli is. Ebben az esetben a kiságy minden, nem rendeltetésen kívüli használatából bekövetkezett sérülését, minőségi romlását a gyártó köteles a garancialevélben lefektetett módon és ideig, cserélni, javítani. Vannak olyan személyek is, akik idegenkednek az utalástól, valamint az internetes vásárlástól. Számukra is található ösztönző feltétel, ha mégis a világhálón keresztül szerzi be a kiságyat és a hozzá tartozó kiegészítők valamelyikét. Ez pedig a kedvezményes vásárlás felkínálása. Találni lehet például raktárkészletet egyáltalán nem tartó bababoltokat, melyek csak rendelésre és csak interneten árulnak. Ha ezt a jelentős kedvezményt és baráti árat választja valaki, akkor viszont arra készüljön, hogy a kiságy legyártatás és szállítás pár hétbe beletelik.

Azt is érdemes figyelni, hogy a kiságy weblapja mennyire friss, mert úgy is járhatunk, hogy, bár a rendszer engedi megrendelni az adott terméket, a gyártónál már valamilyen oknál fogva megszűnt ennek a gyerekágy típusnak a gyártása. Ilyenkor van, hogy a beérkezett e-mail után a bolt azonnal visszajelzi a problémát, de elfordul olyan körülmény is, hogy a vásárlást követő hetekben derül csak ki a dolog. Ezért, ha nem vagyunk biztosak magunkban, vagy nincs tapasztalatunk az on-line vásárlás terén, mindenképp a kiságy árának konkrét átutalása előtt hívjuk fel a webshop-on feltűntetett telefonszámot, annak érdekében, hogy meggyőződjünk, valóban forgalomban van még a kiságy, amit kinézetünk magunknak.

kisagy-vasarlas